نردبان امید

نردبان امیدme88.loxblog.com

 کشتی نوجوانان جهان

فدراسیون کشتی ایران پس از اعلام تغییرات در قوانین و مقررات کشتی و داوری، در نامه‌ای به نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی کشتی از نحوه بررسی، اعلام و تغییر مداوم قوانین انتقاد کرد.

در نامه ارسالی به رئیس اتحادیه جهانی، فدراسیون کشتی ایران به نحوه تصمیم گیری در مورد تغییر قوانین و مقررات کشتی، داوری و همچنین سیستم رنکینگ توسط کمیسیون فنی آن هم بدون امکان بررسی کامل  از سوی هیئت رئیسه اتحادیه جهانی انتقاد کرد.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 25 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 موشک کره شمالی

در سایه ارزیابی کارشناسان از احتمال اجرای ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی در سالروز تولد بنیانگذار این کشور، پیونگ یانگ به خبرنگاران اعلام کرد: منتظر اعلام "رویداد بزرگ و مهمی" باشید.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 25 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ از کلاه‌سبزهای رهایی گروگان تا کماندوهای واکنش سریع 

امروزه برای ارتش‌های دنیا، واکنش سریع به حملات احتمالی دشمن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که کشورهای قدرتمند، هزینه‌های فراوانی جهت تربیت نیروهای کماندویی، تجهیز و آماده سازی آنها صرف می‌کنند. در جنگ‌های امروزی وجود نیروهای واکنش سریع و انجام عملیات سریع یک ضرورت محسوب می‌شود.
تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد (با نماد اختصاری نوهد) زبده‌ترین نیروی ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌باشد که در سال ۱۳۷۱ به تیپ ۶۵ تغییر یافت. ماموریت اصلی این تیپ جنگ نامتقارن تعریف شده است. پرسنل این تیپ افرادی برگزیده از پرسنل لشکر ۲۳ نوهد سابق می‌باشد.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

تیپ 65 نوهد (کلاه‌سبز‌ها) معروف‌ترین یگان تکاوری نیروی زمینی ارتش است که در هرگونه شرایط محیطی، تاکتیکی و جنگی، توانایی انجام هر مأموریتی به صورت نبرد تن به تن، چریکی، پارتیزانی، انجام پرش، چتربازی و سقوط آزاد در زمین، هوا و آب و مناطق کویری و کوهستانی، غواصی، رهایی گروگان، عملیات روانی، حفاظت از شخصیتها را دارد. این تیپ سازماندهی منحصر به فردی دارد. تیپ 65 با توجه به  ماموریت‌های مختلفی که برای نیروهای مسلح کشور در نظر گرفته شده است، ماموریت‌های ویژه‌ای را بر عهده دارد و تقریبا می‌توان گفت نیروهای وظیفه در آن حضور ندارند البته نه به صورت صد در صد چون در بعضی از بخش‌ها از کارکنان وظیفه استفاده می‌شود؛ اما یگان‌های عملیاتی غالباً از افسران و درجه داران پایور تشکیل شده‌اند.

به علت ماموریت‌های خاص و دشواری که به این تیپ ابلاغ می‌شود، کارکنان این تیپ باید دوره‌های خاص و ویژه را علاوه بر دوره‌هایی که همه کارکنان نیروهای مسلح طی می‌کنند، پشت سر بگذارند، به همین دلیل ویژگی‌های مهارتی خاصی پیدا می‌کنند.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

این افراد با طی کردن آموزش‌های ویژه و تخصصی در طول خدمت، قادر به انجام عملیات‌های ویژه در داخل خاک ایران و خارج از آن می‌باشند. درواقع این تیپ در سال ۱۳۴۹ تحت نام تیپ ۲۳ نیروهای ویژه هوابرد (نوهد) توسط سرلشکر خلبان منوچهر خسروداد تاسیس گردید و هرساله  نیروهای مخصوص زبده را تربیت و آماده خدمت از مرزهای زمینی و خاکی کشور می‌نمود و بعدها این یگان از تیپ به لشکر ارتقا یافت.

نخستین تلاش‌ها برای شکل‌دهی نیروهای مخصوص در ارتش ایران به سال ۱۳۳۲ بازمی‌گردد. در این سال ۱۰ نفر از کارکنان نیروی زمینی ارتش شاهنشاهی برای طی دوره چتربازی به کشور فرانسه و ۲ سال بعد در بازگشت به کشور، واحد چتربازی را پایه‌گذاری کردند. این واحد در سال ۱۳۳۸ به گردان چتربازی ارتقاء یافت. در همان سال تیپ ویژه هوابرد با شماره ۲۳ به نام «تیپ نیروهای مخصوص» در قالب ۵۵ گردان عملیاتی، یک گردان پشتیبانی، یک دسته مخابرات و گروهان قرارگاه و آموزشگاه جنگ‌های نامنظم تشکیل شد. در سال ۱۳۴۹، نام این تیپ به تیپ  ۲۳ نیروهای ویژه هوابرد تغییر یافت. ۱ سال پس از آن، دو یگان دیگر به نام‌های «رهایی گروگان» و گروهان «عملیات روانی» نیز به ساختار تیپ  ۲۳  اضافه شد.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

یک کلاه سبز باید بتواند در همه مناطق جغرافیایی مأموریتش را به خوبی اجرا کند و تنها نیروهایی که با موفقیت این آموزش‌ها را پشت سر بگذارند، می‌توانند در دوره‌های هوابردی شرکت کنند. تخریب، اطلاعات و عملیات، بهداری، مخابرات و سلاح‌های انفرادی و جمعی 5 مهارتی هستند که در دوره‌های هوابردی به نیروها آموزش داده می‌شود. با توجه به این آموزش‌ها، کلاه سبزها توانایی انجام هر نوع مأموریت در داخل و خارج از مرزهای کشور را دارند. کارکنان آموزش دیده این یگان قادرند انواع عملیات‌های آزادسازی اسرا و گروگان‌ها از دست دشمن را در تمام شرایط محیطی و آب و هوایی به اجرا بگذارند.

 مقر اصلی این تیپ در پادگان نظامی باغشاه (پادگان حر) قرار داشت

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تصمیم فرماندهان ارتش بر حفظ این نیرو و محول کردن مأموریت‌های خاص و ویژه به آن بود. بنابراین در درگیری‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و کردستان که در اویل انقلاب ایران بسیار شایع بود، به طور فراگیر از این نیرو استفاده شد. پس از افشای طرح کودتای نوژه که بر طبق اعترافات عاملین آن قرار بود تعداد قابل توجهی از نیروهای این تیپ که از سرسپردگان رژیم شاهنشاهی نیز در تهران وارد عمل شده و کنترل نقاط حساس را در اختیار بگیرند، حسن روحانی، نماینده وقت مجلس شورای اسلامی، در جلسه مورخ ۲۳ تیر ۱۳۵۹ درخواست انحلال این نیرو را مطرح می‌کند که این امر با مخالفت مصطفی چمران، وزیر دفاع وقت مواجه شد. گفتنی است نیروهای سرسپرده این تیپ به سرعت توسط نیروهای انقلاب شناسایی و تصفیه شدند.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

بیشتر عملیات‌های کلاه‌سبزها محرمانه است

با شروع جنگ ایران و عراق نیاز به ارتقای اندازه این نیرو به لشکر احساس شد؛ بنابراین لشکر ۲۳ تکاور تشکیل و ماموریت‌های مختلفی توسط این لشکر در طول جنگ ایران و عراق انجام گرفت؛ از جمله حضور تیپ ۶۵ این لشکر در عملیات بیت‌المقدس و عملیات کربلای ۵. نیرو‌های نوهد در جنگ‌های چریکی و برون مرزی فعالیت داشتند٬ عملیات تیپ نوهد بیشتر در خاک عراق انجام می‌شد. امااین تیپ با حضور در نبرد‌های کلاسیک نیز توانایی خود را نشان داده است. تیپ 65 نوهد درگیری‌های بسیاری با منافقین و کومله در کردستان داشت٬٬ کردستان ناآرام بود ولی  هیچوقت تصرف نشد؛ تیپ نوهد در کردستان و جنوب با همکاری شهید مصطفی چمران عملیات های بسیاری انجام دادند.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

کلاه‌سبزها وارد می‌شوند

پس از پایان جنگ، نیاز به حضور یک نیروی ویژه در کشور ایران احساس شد، بنابراین با دستور فرمانده کل قوا در سال ۱۳۷۰، تیپ ۶۵ (سومین تیپ از لشکر تکاور مشتمل به ۳ گردان ۷۴۵، ۷۴۸ و ۱۵۴از لشکر ۲۳ جدا شده و به صورت مستقل درآمد. پس از جدایی، عنوان «تیپ ۶۵ نیروهای ویژه هوابرد» برای آن انتخاب شد و از سال ۱۳۷۱۱ فعالیت تخصصی خود را آغاز کرد. در همان زمان رنگ رسمی لباس سربازان سبز انتخاب شد که موجب شد این نیروها در ارتش ایران «کلاه سبزها» لقب بگیرند. لازم به ذکر است که بیشتر عملیات‌های کلاه سبزها محرمانه  است.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

مانور تهران

سرلشکر امیر سپهبد صیاد شیرازی با توجه به ماموریت‌های حساس نیروهای ویژه و عمدتاً برون مرزی تیپ ۶۵، پیشنهاد برگزاری یک مانور شهری را مطرح کردند تا هم نتیجه آموزش‌های جدید این تیپ مشخص شود و هم توانایی نیرو مخصوص‌های این تیپ که پس از پایان جنگ در هیچ رزمایشی شرکت نکرده بود، محک زده شود. لذا در سال ۷۱، بنا بر تدابیر خود شهید صیاد شیرازی چند نقطه در شهر تهران به عنوان اهداف این مانور تعیین شد و نیرو مخصوص‌های این تیپ موظف شدند تا بدون در اختیار داشتن هرگونه سلاحی اهداف از پیش تعیین شده در تهران را در زمان مشخصی تسخیر کنند.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

اهداف در نظر گرفته شده همچون برخی کلانتری‌ها، پاسگاه‌ها، تعدای از ادارات، بعضی از پادگان‌ها و حتی سازمان رادیو و تلویزیون آن زمان، که جزو اهداف از پیش تعیین شده بودند به گونه‌ای انتخاب شده بودند که هم از حساسیت بالایی برخوردار بودند و هم در مواردی ورود به آن‌ها غیر ممکن به نظر می‌رسید؛ این در حالی بود که در این مانور نیروهای شهری موظف شده بودند که از این محل‌ها در برابر هر نیروی متخاصمی، در طول برگزاری مانور به شدت محافظت کنند که خوشبختانه نیرو مخصوص‌های تیپ ۶۵ نوهد موفق شدند اهداف از پیش تعیین شده را در  مدت زمانی کمتر از زمان تعیین شده به تسخیر خود درآورند.

یکی از نقاط قوت نیرو مخصوص‌های تیپ ۶۵ در این مانور آموزش ویژه‌ای بود که به همت شهید صیاد شیرازی و دیگر فرماندهان این تیپ، برای آن‌ها طراحی شده بود و این نیروهای مخصوص برای هرگونه نفوذ از بین بردن و تسخیر اهداف خود در عملیات‌های برون مرزی، از آن بهره‌مند بودند؛ آموزش‌هایی که طی آن نیروهای مخصوص این تیپ با لباس بومی هر منطقه و با لهجه و زبان خاص آن در پوششی از نیروهای محلی به اهداف مورد و نفوذ کنند.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر


آموزش به نیرو های مسلح

غلام خلیلی به همراه تعدادی دیگر از نیرو مخصوص‌های زبده نوهد، دوره‌های اصلی و اولیه نیروی مخصوص را برای تعدادی از نیروهای مستعد برگزار کرد و آموزش‌های لازم را در پادگان حر که مقر سابق لشکر 23 نوهد بود، به آن‌ها انتقال داد. به دلیل گروگان‌گیری‌ها در شهر تیپ نوهد به شکل گیری واحد رهایی گروگان در نیروی انتظامی آموزش و کمک بسیاری انجام داد تا در سال ۷۴ نوپو به شکل منسجم‌تری درآمد که کمیته بازنشستگان تیپ ۶۵ نوهد نیز در آموزش این نیروها، کمک بسیاری در ابتدای امر داشتند.

آمادگی خاص و به صورت صد در صد این نیروها نیازمند این است که آنها هم از نظر فیزیکی و هم از نظر اعتقادی در شرایط ایده‌آل باشند. یعنی از نظر فکری و ذهنی نیز باید بتوانند عملیات‌های دشوار را به اجرا درآورند.
البته نکته قابل توجه این است که نیروهای تیپ 65 نوهد، با غالب سلاح‌ها آشنایی داشته و امکان شلیک با آنها را در اختیار دارند. آموزش شلیک و بکارگیری وینچستر، سلاح‌های تک تیرانداز، انواع کلت‌ها و مسلسل‌ها، انواع تیربارها، آر پی جی و دیگر دوش پرتاب‌ها، انواع سلاح‌های خودکار و نیمه خودکار و . . . از جمله آموزش‌هایی است که یگان‌های تیپ 65 دیده و کاملا با استفاده از این سلاح‌ها آشنا هستند.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

از آن رو که کارکنان این تیپ تحت شرایط خاص آموزشی و آمادگی قرار می‌گیرند و از آموزش‌های اعتقادی هم بهره‌مند هستند، به همین دلیل همیشه در شرایط آمادگی صد در صد به سر می‌برند تا در طول 24 ساعت شبانه روز و در تمام ایام سال به محض ابلاغ دستور، خودشان را به محل انجام ماموریت برسانند و با توجه به مهارت‌ها و تخصص‌هایی که دارند، ماموریت خود را به نحو احسن به پایان برسانند.

این نیروها با وجود آنکه دارای تجهیزات خاصی هستند اما به دلیل دست یافتن به اوج آمادگی، در هر شرایطی می‌توانند خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محل ماموریت برسانند که این قابلیت‌ها را فقط "یگان‌های واکنش سریع"، در سطح نیروهای مسلح دارند.


اعزام به خلیج عدن

در دی ماه سال 93 بود که سرلشکر صالحی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران برخی از کماندوهای تیپ نوهد را به خلیج عدن اعزام کرد تا در عملیات‌های نیروی دریایی و حفاظت از کشتی‌های تجاری ایران حضور مستقیم داشته باشند. بیش از 5 سال است که ناوگروه‌های دریایی ارتش در راستای حراست از منافع جمهوری اسلامی در آب‌های دوردست، به این مناطق خصوصا دریای سرخ و خلیج عدن اعزام می‌شوند. تاکنون 32 ناوگروه به این ماموریت‌ها اعزام شده و توانسته‌اند در 160 درگیری با دزدان دریایی، کشتی‌های ایرانی و خارجی را از چنگ آنها نجات دهند. غالب این درگیری‌ها توسط تفنگداران دریایی ارتش انجام شده است.

ماموریت‌های محرمانه نزاجا را چه کسانی انجام می‌دهند؟ + تصاویر

ناوگروههای 32گانه ارتش تاکنون بیش از 2هزار کشتی تجاری و نفتکش ایرانی و خارجی را در آبهای بین‌المللی اسکورت کرده‌اند.

رهایی گروگان

با افزایش گروگان‌گیری‌ها در جهان نیاز به تشکیل تیم رهایی گروگان در نیروهای مسلح احساس شد. در ایران نیز ابتدا این ماموریت به ارتش و تیپ۶۵ نیروی ویژه هوابرد واگذار شد. دوره رهایی گروگان ۱۸ ماه طول می‌کشد. بعد از اتمام تمامی دوره ها در تیپ ۶۵ فرد با آموزش دوره رهایی گروگان عضو یک واحد از تیم رهایی گروگان درمی‌آید.
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 25 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 
 

امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)در جمع کارکنان این قرارگاه ضمن تبریک به مناسبت سال جدید گفت : هدف اصلی نیروهای مسلح حفظ امنیت پایدار در کشور است و نیرو های مسلح هر سال با افزایش توان نظامی خود سطح بازدارندگی را ارتقاء می دهند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)در ادامه اظهار داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند:امنیت یکی ازشاخص های اصلی کشور است و قرارگاه پدافند هوایی به عنوان خط مقدم دفاع از دستاورد های نظام مقدس جبهه ی اسلامی در سال جدیدم مانند سنوات گذشته فعالیت و تلاش خود را برای افزایش توان رزم بازدارندگی به کار خواهد بست.
امیر اسماعیلی افزود: در سال جدیدکه به نام اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال نامگذاری شده است به یاری خدا با کوشش کارکنان جان بر کف پدافند هوایی شاهد اخبار خوبی در حوزه پیشرفت های پدافندی و افزایش توان عملیاتی خواهیم بود.  

 

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 25 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 هر سال در آخرین روز تعطیلات نوروز که روز طبیعت نام گرفته، افراد بسیاری برای تفریح در کنار خانواده و در طبیعت به اطراف شهرها، پارک‌ها و مناطق خوش آب‌وهوا می‌روند.

این روز به روز آشتی با طبیعت یا «سیزده به در» نیز معروف است و از جشن‌های نوروزی ایران به شمار می‌رود.

 در این روز مردم در سراسر ایران به تفریح می‌پردازند و این‌گونه آمادۀ شروع مجدد فعالیت‌های روزمرۀ کاری خود می‌شوند.

 سیزده فروردین در تهران (عکس از ایسنا)

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 null

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال 1396 هجری شمسی، با تبریک ولادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها و عید نوروز به همه‌ی هم‌میهنان و ایرانیان بویژه خانواده‌های معظم شهیدان و ایثارگران و با آرزوی سالی همراه با برکت، امنیت و رفاه برای مردم ایران و مسلمانان جهان، سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» نامگذاری کردند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 ارتش, 29 فروردین روز ارتش, روز ارتش, روز ارتش جمهوری اسلامی ایران

نامگذاری 29 فروردین به نام روز ارتش از ابتکارات امام خمینی(ره) بود. آن هم در شرایطی که ارتش جمهوری اسلامی با کارشکنی های مختلف داخلی و خارجی روبه رو بود.

 

 

پس از پیروزی انقلاب، در شرایطی که دشمنان کمین کرده انقلاب و به تبعیت از آنان دوستان نا آگاه، نغمه شوم و خطرناک انحلال ارتش را سرداده بودند و ارتش در حساسترین شرایط حیات خود قرار گرفته بود، امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین حامی ارتش پای در میدان نهاد و نقشه شوم دشمنان انقلاب را نقش بر آب نمود و طی پیامی، با قاطعیت هرچه تمامتر، ضرورت حفظ ارتش را اعلام و در جهت انسجام، یکپارچگی و وحدت ارتش، فرمان تاریخی و مهمی را صادر فرمودند و روز 29 فروردین را روز ارتش نامگذاری کردند.


چه شد که 29 فروردین به نام ارتش نام گذاری شد؟

از 19 بهمن 57 و دیدار همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی(ره) ارتشی ها با سرعت بیشتری به انقلاب اسلامی پیوستند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همان اولین روز ، کار خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شروع کردند.اولین درگیری و نا آرامی در منطقه ترکمن صحرا و در نزدیک مرزهای شوروی(سابق) توسط گروهکهای چپ و مزدوران استکبار با هدف خودمختاری منطقه آغاز شد که با اعزام یگانی از کارکنان داوطلب نیروی زمینی ارتش سرکوب شد

 

ارتش به سراغ کنترل ناآرامی های سایر مناطق مثل کردستان و آذربایجان غربی رفت. همزمان جنگ روانی علیه ارتش در داخل و خارج کشور به راه افتاده بود و به دنبال آن بود تا ارتش را یک نیروی ضد مردمی و عامل امپریالیسم معرفی کند که همچنان سرکوب مردم را ادامه می داد و بایستی منحل می شد و جای خود را با یک ارتش خلقی یا بی طبقه توحیدی عوض می کرد. همین جوسازی ها سبب شد تا شهید سپهبد ولی الله قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش در نامه ای استعفای خود در روزهای اول فروردین 1358 را به امام خمینی (ره) تقدیم کند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگترین نیروهای دریایی در منطقه غرب آسیا، از سال‌های اخیر تلاش دوچندانی برای ارتقا و افزایش توان رزمی - آموزشی خود کرده است و امروزه این نیرو به عنوان نیرویی قدرتمند در سطح منطقه به خصوص در خلیج فارس و دریای عمان به حساب می‌آید.

 

یکی از مهمترین اقدامات نیروی دریایی ارتش در سالیان اخیر، حضور در آب‌های آزاد بوده که این اقدام با دستور مستقیم فرماندهی کل قوا آیت‌الله خامنه‌ای انجام شده است که در همین راستا، از سال 88 تا کنون حدود 40 ناوگروه به منطقه خلیج عدن و تنگه استراتژیک باب المندب در آب‌های نزدیک به یمن، اعزام شده است و غیر از این موارد، تعدادی هم ناوگروه صلح و دوستی به کشورهای مختلف جهان، توسط نیروی دریایی اعزام شده است.
عملکرد نیروی دریایی ارتش در مورد ماموریت‌های‌ مقابله با دزدان دریایی در خلیج عدن، نشان می‌دهد که امروزه نیروهای ایرانی و ناوچه‌ها و ناوشکن‌های نیروی دریایی، از آمادگی قابل ملاحظه‌ای در مقابله با تهدیدات برخوردارند چه اینکه تاکنون، بیش از 3844 فروند کشتی تجاری و نفت‌کش توسط شناورهای ایرانی در آن منطقه که منطقه‌ای بسیار پرخطر است، توسط شناورهای ایرانی اسکورت شده است.
غیر از این اسکورت‌ها، نیروی دریایی ارتش تاکنون توانسته ده‌ها عملیات رهایی گروگان و رهایی کشتی‌های تجاری دزدیده شده توسط دزدان دریایی سومالیایی را در آب‌های آزاد خلیج عدن به موفقیت به انجام برساند که در مهمترین مورد، کشتی تجاری کشور چین توسط تکاوران ایرانی از چنگ دزدان دریایی رهایی یافت و موجب شد که دولت چین رسما از نیروی دریایی ارتش ایران قدردانی کند.
این موارد نشان می‌دهد که ایران به عنوان کشوری با موقعیت استراتژیک در خاورمیانه و در اختیار داشتن تنگه استراتژیک هرمز و در اختیار داشتن مرز با بسیاری از کشورهای مهم منطقه، قابلیت‌های بسیار بالایی دارد و کشورهای همسو از جمله روسیه، چین، عراق، سوریه و کشورهای دیگر می‌توانند با ایران همکاری‌های بیشتر داشته باشند.
هم‌اکنون، نیروی دریایی ارتش ایران درصدد است که 2 منطقه بزرگ دریایی در سواحل خود در دریای عمان بسازد که ساخت این مناطق دریایی و همچنین ساخت 3 پایگاه نظامی مهم دیگر در همان منطقه ساحلی، نشان از گسترش توان دریایی ایران در آینده نه چندان دور است.
علاوه بر اینها، جمهوری اسلامی ایران هم اکنون جزو سازندگان کشتی‌های جنگی در سطح جهان و جزو 3 کشور سازنده شناورهای بزرگ نظامی در سطح منطقه غرب آسیا است. در همین زمینه، در سالیان اخیر با حمایت‌های فرمانده کل قوا آیت الله خامنه‌ای، جمهوری اسلامی ایران موفق به طراحی، ساخت و تجهیز شناورهایی در کلاس واسپر شده است که این شناورها در ایران تحت عنوان "پروژه‌های موج" شناخته می‌شوند.
در حال حاضر، 2 فروند از محصولاتِ مجموعه پروژه‌های موج، با عنوان ناوشکن جمهوری اسلامی ایران
 — جماران (الحاق به ناوگان جنوب نداجا در سال 88) و ناوشکن جمهوری اسلامی ایران — دماوند (الحاق به ناوگان شمال نداجا در سال 93) روی آب بوده و عملیاتی هستند و تاکنون نیز بارها به ماموریت‌های برون مرزی اعزام شده‌اند.
علاوه بر این پروژه‌ها، طبق اعلام مسئولان نیروی دریایی ارتش 3 ناوشکن بزرگ از کلاس موج نیز برای الحاق به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ایران در دست ساخت هستند. یکی از این ناوشکن‌ها هم اکنون مراحل پایانی خود را گذرانده و در مرحله تجهیز و نصب تزئینات داخلی است، این ناوشکن، "سهند" نام دارد.
آنچه که از این شناور به عنوان جدیدترین شناور نظامی ایران که مدرن‌ترین شناور ایرانی نیز ناو گرفته، منتشر شده است، نشان می‌دهد که توان تخصصی و مهندسی نداجا در ساخت شناورهای نظامی بسیار بالا رفته و ایران توانسته شناوری با قابلیت رادارگریزی و پنهان کاری (راداری
 — بصری) بسازد.

به‌نظر می‌رسد که آینده نیروی دریایی ایران با توجه به پروژه‌های ساخت شناورهای جدید، آینده‌ای درخشان و قابل توجه باشد، به طوری که نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در آینده پایگاه‌های نظامی — دریایی در برخی کشورهای منطقه هم داشته باشد، چیزی که سرلشکر محمد باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز به آن اشاره مستقیم داشته است.

 

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 13 فروردين 1396برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 مرحله نهایی رزمایش بزرگ ولایت 95 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از 8 اسفند ماه در منطقه عمومی جنوب کشور از تنگه هرمز تا دریای عمان و شمال اقیانوس هند،  با اعلام رمز "یا زهرا(س)" از عرشه ناوشکن سهندآغاز شد.ین رزمایش، در محدوده‌ای به‌وسعت 2 میلیون کیلومترمربع از تنگه هرمز، دریای عمان، شمال اقیانوس هند و تنگه باب المندب تا مدار 10 درجه و اسقرار تیپ‌های تکاور دریایی و عملیات ویژه در سرتاسر سواحل مکران تا فاصله 24 مایل دریایی معادل 44 کیلومتر اجرا شد.

در روز نخست از مرحله نهایی رزمایش بزرگ ولایت 95  صدها تن از تکاوران دریایی و نیروهای عملیات ویژه نداجادر بخش‌های مختلف سواحل مکران (سواحل دریای عمان) مستقر شدند و با سلاح‌های متنوع و جدیدی خود، انواع رزم‌ها را تمرین عملی کرده و توانایی‌ها خود در مقابله با نفوذ دشمن به خط ساحلی کشورمان را تمرین کردند. یگان‌های شناور مستقر در منطقه عمومی رزمایش در فواصل دور دست تا مدار 10 درجه نسبت به تامین امنیت خطوط کشتیرانی و اسکورت شناورهای تجاری و نفتکش عبوری در منطقه اقدام کردند.

 

 

در دومین روز از رزمایش برای اولین بار در کشور، عملیات پرش چترباز از هواپیماهای بال ثابت F-27 توسط چتربازان نیروی دریایی ارتش صورت گرفت.در ادامه روز دوم رزمایش نداجا، عملیات ترکیبی مین روبی به صورت صوتی و مغناطیسی توسط بالگردهای مین روب یگان هوادریای نیروی دریایی راهبردی ارتش در منطقه رزمایش با موفقیت انجام شد.

 

 آخرین مرحله از رزمایش دریایی ولایت 95 برای نخستین بار سامانه‌های پرتاب موشک‌های هوشمند دهلاویه و "نصیر" جدید ترین موشک کروز دریایی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و با موفقیت اهداف خود را منهدم کردند.

 در روز پایانی رزمایش اژدر "والفجر" جدیدترین اژدر نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار با موفقیت از زیردریایی غدیر شلیک شد و هدف شناورش را منهدم کرد.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 27 اسفند 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 60 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , me88.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com